Jobba som spelutvecklare

Ett yrke, som många vill studera till och jobba som, det är spelutvecklare. Det finns lite olika vägar att gå, så väl som att det sedan går att jobba med olika typer av spelutveckling. Det kan vara tv och data spel eller så kan det vara att man utvecklar spel för casinon så som Jackpotcity. Redan i gymnasiet kan man börja med att läsa teknikprogrammet, för att sedan gå vidare till högskolan. Det finns flera utbildningar som är inriktade mot spelutveckling på både högskolor och universitet runt om i landet. Sedan finns det även ett par utbildningar inom Yrkeshögskolan.

Spelutvecklare – jobb

För den som är intresserad av att jobba som spelutvecklare finns det goda möjligheter. Runt om i Sverige finns det lediga spelutvecklare-jobb att söka. På Ledigajobb.se hittar du som spelutvecklare lediga tjänster. Att jobba med spelutveckling är ett kreativt, utmanande och roligt jobb!

Vad gör en spelutvecklare?

När man jobbar som spelutvecklare så kan man få anställning på företag som utvecklar spel av olika slag. En spelutvecklare är den som kommer med en idé, som sedan kan bli till ett riktigt spel. Då skapar man sedan spelet från grunden och ser till att det håller en hög kvalitet. Arbetet kan delas in i tre delar kan man säga. Det går jobba med designen, grafiken eller programmering. Oftast så jobbar man med bara ett av dessa områden. En del mindre företag har dock en och samma person som gör alla tre delarna. Speldesigner ser till att skapa en helhet och mycket med detaljer så att det ska bli en bra slutprodukt. En grafiker är den som ska synliggöra det som designern så att säga har formulerat. Programmerare är de som genom programmeringsspråk ser till att spelaren kan göra saker i spelet.

2843470-father-and-son-playing-video-game