Spelutvecklare

header-01-01-01
Som spelutvecklare arbetar du tillsammans med företag som utvecklar olika spel. Vanligtvis arbetar du inom ett eller flera av områdena speldesign, grafik eller programmering.
 
Speldesigners skapar spel utifrån en idé och ger den sin form och bestämmer hur det kommer att upplevas. Här pysslar man mycket med detaljer för att få en så fullbordad idé som möjligt med spelet. Kreativiteten står i centrum.Under speldesignern arbetar man mer specifikt med olika banor, etc – medans speldesignern har huvudansvaret.
 
Grafikerna arbetar med olika modeller för att ta fram olika stämningar i spelet. Det kan cirkulera kring en specifik karaktär eller ett speciellt landskap. En grafiker har ett konstnärligt öga och vet hur man ska arbeta med färger för att framkalla vissa stämningar.
 
Programmerare skriver koden för spelet som slutligen kommer få spelet att komma till liv. Det handlar om att bygga ramet och använda verktyg för att få spelet att få de funktioner som krävs och som följer de som spelaren kommer att göra på vissa kommandon.

Vill man utbilda sig till spelutvecklare finns det många olika utbildningar inom universitet/högskolor och yrkeshögskola. Vanligt är att de främst riktar sig till en av ovanstående inriktningar.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *