Marknadsförare

marketing-strategies-426545_960_720
En marknadsförare har till uppgift att marknadsföra ett företag – helt enkelt! Det viktigaste är att publicera material som kallar uppmärksamhet för varor och tjänster och främst företaget. Det kan ske genom alla möjliga kanaler – allt från tv, radio, poddar, internet, sociala medier, etc.
 
Det gäller att ha en bra känsla för kreativitet och problemlösning – målet är att hitta rätt marknadsföringssätt för rätt tidpunkt. Marknadsförare undersöker marknaden för att ta fram hur marknadsföringen ska göras och hur de ska säljas. För att utbilda sig till marknadsförare krävs en högskoleutbildning inom marknadsföring. Ofta kombineras dessa med ekonomi, media och reklam. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *