Ljudtekniker

3182494569_b43cb74093_b
En ljudtekniker arbetar med just det – ljud och teknik. En övergripande förklaring skulle kunna vara att sköta olika typer av ljudutrustningar vid musik- och medieproduktioner. Vid en konsert kan det handla om mikrofoner, högtalare och annan relevant utrustning. När det kommer till framförandet mixar ljudteknikern ljudet så som det är bestämt. Ljudteknikern kan även finnas i en studio – där personen jobbar med att ta fram instrument med bra kvalité på ljudet. Lika här så handlar det om att ställa in mikrofoner och annat så det låter bra.
Ljudtekniker kan även arbeta med inspelningar tillsammans med ett inspelningsteam. De bestämmer då utrustning och spelar in röster och ljuseffekter som de redan redigerar. För att utbilda sig till ljudtekniker krävs en utbildning som berör ljudteknik.
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *