Undersköterska

Gemensamt för både äldreomsorg, hälso- och sjukvård och funktionsnedsättningsområden är undersköterskor. Som undersköterska kan man jobba inom många olika områden och därför kan arbetsuppgifterna vara varierade. Det kretsar ofta kring omvårdnaden med fokus på människor och deras hälsa och funktion. Inom hemtjänst är undersköterskor en viktig del av vardagen för att stödja personer och hjälpa till med vardagliga rutiner som tvätt och mat. På sjukhus arbetar man inom olika arbetsområden med patienter. De cirkulerar ofta kring att dokumentera tillstånd och vara med i provtagningar etc. Utbildningen som krävs för att bli undersköterska finns dels inom gymnasiet och vård- och omsorgsprogrammet, men även inom vuxenutbildning.
 
 

????????????????????????????????????

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *