Osteopati

Osteopati är ett yrke som har blivit allt mer omtalat på senare dar. Däremot har yrket funnits länge och många förknippar en osteopat med kiropraktor eller med en naprapat. Egentligen arbetar alla tre grupper mot samma mål, vilket är att göra patienten/kunden smärtfri. Det som dock utmärker yrket osteopati är att de ser till helheten och inte enbart det smärtande området hos den sökande. Syftet med osteopati är att öka kroppens förmåga till att läka sig själv och en osteopat använder framförallt händerna som arbetsredskap.

För dig som är intresserad av yrket osteopati finns det goda möjligheter till arbete efter färdiga studier. Det är nämligen så att detta yrke har en global arbetsmarknad vilket gör att dina möjligheter till jobb efter studierna är goda. Dock består undervisningen av 10 terminer heltidsstudier vilket kräver en hel del tid och engagemang. Däremot kan vem som helst söka till utbildningen som har grundläggande behörighet. Med andra ord innebär det en fulländad gymnasieutbildning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *